GIK-Arboga 2-1

2011-11-05

Det krävdes både förlängning och straffläggning innan GIK hade avgjort till sin fördel. Jakob Wulcan avgjorde genom en snygg dragning förbi Viktor Gunnarsson i arbogamålet.
- Jag visste precis hur jag skulle göra och var inte det minsta nervös när tränarna bad mig lägga den tredje straffen. säger en glatt flinande Jakob Wulcan.

I första perioden visade GIK riktiga kämpatakter. Arbogas 0-1 efter sex minuter följdes av att Roman Bilek kvitterade drygt en halv minut senare. Resten av perioden (och matchen) förblev mållös, men GIK visade prov ett stundtals riktigt bra spel och mycket puckinnehav.

Andra perioden bjöd dåligt spel från båda lagen och många missade chanser. Däremot var båda lagens målvakter i fin form och bjöd mycket underhållning. Att domaren gjorde sitt bästa för att blåsa sönder matchen är en förklaring, men ingen ursäkt.

I tredje perioden märktes det tydligt att matchen var viktig för båda lagen. GIK hade ett bra tryck i början av perioden, som mattades något, men blev bättre igen efter en Time Out. Arboga hade ett skott i stolpen med några minuter kvar av ordinarie speltid och den bästa chansen att avgöra. I övrigt var det mest dramatiska i denna period var när arbogas tränare Sergei Juokov blev utvisad efter en animerad diskussion med domaren.

GIK fick alltså börja förlängningen med spel fyra mot tre, men misslyckades trots detta med att avgöra matchen. När Ted Jokiniemi fick två minuter för en tveksam hög klubba var det samma visa för gästerna.

- Det var en match mellan två bra målvakter. Om resten av laget hade varit lika bra hade vi avgjort tidigare, säger andretränaren Krister Larsson utan att se alltför missnöjd ut.

- Vi är inne i en bra trend nu. Vi vinner även om spelet inte var det allra bästa, men trots allt är det viktigaste att vi tar poäng, inte hur vi gör det, säger Conny Magnusson nöjt efter matchen.

- Vi är gång nu. Det lilla sista saknas fortfarande, men vi blir bättre och bättre för varje match som går, säger Carl Holmberg, back med förflutet i Arboga

Rapport från ett omklädningsrum

Rapport från ett omklädningsrum


”Klart att vi vinner division 1 Västra”, säger Joakim Norin och misslyckas med att se allvarlig ut. Visst är det härligt med ungdomlig entusiasm?
» Läs mer
Viktig info från Ungdomssektionen

Viktig info från Ungdomssektionen


Viktig information för alla ungdomar/ föräldrar i klubben.


» Läs mer
Sanningens minut närmar sig

Sanningens minut närmar sig


6-5 i baken mot ett lag från norska högsta ligan borde väl vara ett godkänt resultat? Minerna i ÅVA i går kväll talade ett annat språk.
» Läs mer
Otto - en räddare i dubbel betydelse

Otto - en räddare i dubbel betydelse


Otto Nordgren, med Olofström som senaste klubbadress kommer som räddaren i nöden när Robin och Robin är skadade.
» Läs mer
» Nyhetsarkiv Linje
Åse och Viste härads Sparbank Axima Emil Lundgren AB Hemköp Inges Bil AB
Länsförsäkringar Skaraborg Linjemontage i Grästorp AB Sparlunds buss och taxi Vinninga cement AB
Entos allt för din hemsida