GIK-Arboga 2-1

2011-11-05

Det krävdes både förlängning och straffläggning innan GIK hade avgjort till sin fördel. Jakob Wulcan avgjorde genom en snygg dragning förbi Viktor Gunnarsson i arbogamålet.
- Jag visste precis hur jag skulle göra och var inte det minsta nervös när tränarna bad mig lägga den tredje straffen. säger en glatt flinande Jakob Wulcan.

I första perioden visade GIK riktiga kämpatakter. Arbogas 0-1 efter sex minuter följdes av att Roman Bilek kvitterade drygt en halv minut senare. Resten av perioden (och matchen) förblev mållös, men GIK visade prov ett stundtals riktigt bra spel och mycket puckinnehav.

Andra perioden bjöd dåligt spel från båda lagen och många missade chanser. Däremot var båda lagens målvakter i fin form och bjöd mycket underhållning. Att domaren gjorde sitt bästa för att blåsa sönder matchen är en förklaring, men ingen ursäkt.

I tredje perioden märktes det tydligt att matchen var viktig för båda lagen. GIK hade ett bra tryck i början av perioden, som mattades något, men blev bättre igen efter en Time Out. Arboga hade ett skott i stolpen med några minuter kvar av ordinarie speltid och den bästa chansen att avgöra. I övrigt var det mest dramatiska i denna period var när arbogas tränare Sergei Juokov blev utvisad efter en animerad diskussion med domaren.

GIK fick alltså börja förlängningen med spel fyra mot tre, men misslyckades trots detta med att avgöra matchen. När Ted Jokiniemi fick två minuter för en tveksam hög klubba var det samma visa för gästerna.

- Det var en match mellan två bra målvakter. Om resten av laget hade varit lika bra hade vi avgjort tidigare, säger andretränaren Krister Larsson utan att se alltför missnöjd ut.

- Vi är inne i en bra trend nu. Vi vinner även om spelet inte var det allra bästa, men trots allt är det viktigaste att vi tar poäng, inte hur vi gör det, säger Conny Magnusson nöjt efter matchen.

- Vi är gång nu. Det lilla sista saknas fortfarande, men vi blir bättre och bättre för varje match som går, säger Carl Holmberg, back med förflutet i Arboga

2stads Cup J18

2stads Cup J18


J18 spelade en avslutningscup, 2Stad Hockey Cup som spelades i Trollhättan och Vänersborg helgen 4/4-6/4.
» Läs mer
2stads Cup U16

2stads Cup U16


U16 avslutade säsongen med att silver i 2stads cup.
» Läs mer
Årsfesten blir av - på Värdshuset

Årsfesten blir av - på Värdshuset


Nu kör vi årsfesten, fast på Värdshuset
» Läs mer
Markus "Mackan 96" Andersson är klar för 2014/15

Markus "Mackan 96" Andersson är klar för 2014/15


Fyllda arton år är han mogen att satsa fullt ut på A-laget
» Läs mer
» Nyhetsarkiv Linje
Åse och Viste härads Sparbank Axima Emil Lundgren AB Hemköp Inges Bil AB
Länsförsäkringar Skaraborg Linjemontage i Grästorp AB Sparlunds buss och taxi Vinninga cement AB
Entos allt för din hemsida