GIK-Mjölby 5-4

2011-10-06

Jonas Lönn var GIK:s för kvällen bäste spelare. Matchhjälte blev dock Ted Jokiniemi som gjorde 5-4 med endast en halv minut kvar av förlängningsperioden. Efter matchen lös han som en sol trots en stor isblåsa runt ena handleden. Kommer han att kunna spela mot Arboga?
- Klart jag kan. Det är prestige i den matchen!

Första perioden var underhållande för publiken, även om den gav tränarna gråa hår. Försvarsspelet var inte det allra bästa och spelet svängde hit och dit. Det var ändå GIK som tog kommandot i början av matchen och efter dryg två minuter gjorde Jonas Lönn 1-0 i numerärt överläge. Sen svängde matchen till Mjölbys fördel och 1-2 i periodpausen var rättvist så långt.
Efter fem och en halv minut av andra perioden gjorde Niklas Norin 2-2 och det blev startskottet för ett nytt och tuffare GIK. Trots att 3-2 kom snöpligt en halv minut senare etablerade GIK nu ett tryck mot Mjölby som varade matchen ut. Det var bara en fråga om när kvitteringsmålet skulle komma, trots att GIK hade svårt att få till det i powerplay.
Jonas Lönn kvitterade i mitten av tredje perioden och nu spelade GIK i stort sett hela tiden i anfallszon. Med knappt fyra minuter kvar av matchen gjorde Sebastian Mårtensson 4-3 och publiken började ana årets första trepoängare. En snöplig utvisning gjorde att Mjölby kunde kvittera en dryg minut senare och matchen gick alltså till förlängning där Ted Jokiniemi avgjorde.

- Klart att vi är nöjda med två poäng, även om vi fortfarande är lite ängsliga i egen zon. Nu visade vi ändå en fin arbetskapacitet, framför allt under senare delen av matchen, säger Conny Magnusson nöjt.
- Att Jonas Lönn alltid levererar är naturligtvis positivt och han kommer säkert att dra med sig resten av laget. Glädjen är tillbaks och nu är det hårt arbete som gäller. Allt kan inte bli bättre på en gång, men vi är på väg.

Matchens bäste spelare i GIK avslutar:
- Tre poäng hade naturligtvis varit bättre, men vi har inte den rätta turen med avsluten. Det är i alla fall skönt att spelet blir bättre och bättre, och för egen del är jag nöjd med att pucken trillar in då och då, säger Jonas Lönn som har gjort hälften av GIK:s mål hittills i år.  

Kansliet är stängt

Kansliet är stängt


Kansliet är stängt tillsvidare (pga sjukdom).
» Läs mer
Allmänhetens åkning på söndag

Allmänhetens åkning på söndag


Under söndagen 31/8 är det allmänhetens åkning kl 12.00-17.00
» Läs mer
Stadshotellet Cup i Mariestad

Stadshotellet Cup i Mariestad


I helgen spelar A-laget en träningscup i Mariestad, första matchen är imorgon kl 16.00. Kom till dit och stötta grabbarna, hoppas vi ses!!
» Läs mer
IK Gauthiods enkronasmatch

IK Gauthiods enkronasmatch


Ställ upp mangrant på lördag klockan 15.00. Hjälper vi dem så hjälper de oss!
» Läs mer
» Nyhetsarkiv Linje
Åse och Viste härads Sparbank Axima Emil Lundgren AB Hemköp Inges Bil AB
Länsförsäkringar Skaraborg Linjemontage i Grästorp AB Sparlunds buss och taxi Vinninga cement AB
Entos allt för din hemsida