GIK-Mjölby 5-4

2011-10-06

Jonas Lönn var GIK:s för kvällen bäste spelare. Matchhjälte blev dock Ted Jokiniemi som gjorde 5-4 med endast en halv minut kvar av förlängningsperioden. Efter matchen lös han som en sol trots en stor isblåsa runt ena handleden. Kommer han att kunna spela mot Arboga?
- Klart jag kan. Det är prestige i den matchen!

Första perioden var underhållande för publiken, även om den gav tränarna gråa hår. Försvarsspelet var inte det allra bästa och spelet svängde hit och dit. Det var ändå GIK som tog kommandot i början av matchen och efter dryg två minuter gjorde Jonas Lönn 1-0 i numerärt överläge. Sen svängde matchen till Mjölbys fördel och 1-2 i periodpausen var rättvist så långt.
Efter fem och en halv minut av andra perioden gjorde Niklas Norin 2-2 och det blev startskottet för ett nytt och tuffare GIK. Trots att 3-2 kom snöpligt en halv minut senare etablerade GIK nu ett tryck mot Mjölby som varade matchen ut. Det var bara en fråga om när kvitteringsmålet skulle komma, trots att GIK hade svårt att få till det i powerplay.
Jonas Lönn kvitterade i mitten av tredje perioden och nu spelade GIK i stort sett hela tiden i anfallszon. Med knappt fyra minuter kvar av matchen gjorde Sebastian Mårtensson 4-3 och publiken började ana årets första trepoängare. En snöplig utvisning gjorde att Mjölby kunde kvittera en dryg minut senare och matchen gick alltså till förlängning där Ted Jokiniemi avgjorde.

- Klart att vi är nöjda med två poäng, även om vi fortfarande är lite ängsliga i egen zon. Nu visade vi ändå en fin arbetskapacitet, framför allt under senare delen av matchen, säger Conny Magnusson nöjt.
- Att Jonas Lönn alltid levererar är naturligtvis positivt och han kommer säkert att dra med sig resten av laget. Glädjen är tillbaks och nu är det hårt arbete som gäller. Allt kan inte bli bättre på en gång, men vi är på väg.

Matchens bäste spelare i GIK avslutar:
- Tre poäng hade naturligtvis varit bättre, men vi har inte den rätta turen med avsluten. Det är i alla fall skönt att spelet blir bättre och bättre, och för egen del är jag nöjd med att pucken trillar in då och då, säger Jonas Lönn som har gjort hälften av GIK:s mål hittills i år.  

Öppet hus

Öppet hus


Fredagen den 15 Augusti har vi öppet hus med visning
av A- och juniorlagens omklädningsrum och allt annat som behövs för att verksamheten ska fungera.
» Läs mer
Från Gotland till Grästorp, med några stopp på vägen

Från Gotland till Grästorp, med några stopp på vägen


Sist att ansluta till truppen är Oscar Björkander, back med rötterna på Gotland, som senaste säsongen representerade IFK Tumba. Bland övriga meriter kan nämnas en säsong hos Missoula Maulers i AWHL.
» Läs mer
En stor stark

En stor stark


I Linus Ljung får GIK en typisk defensiv back, som tidigare har fått mycket istid i boxplay.
» Läs mer
Johan i Dammen kör vidare

Johan i Dammen kör vidare


Nu har även Johan Andersson bestämt sig för en fortsättning i hjärteklubben.
» Läs mer
» Nyhetsarkiv Linje
Åse och Viste härads Sparbank Axima Emil Lundgren AB Hemköp Inges Bil AB
Länsförsäkringar Skaraborg Linjemontage i Grästorp AB Sparlunds buss och taxi Vinninga cement AB
Entos allt för din hemsida