GIK-Sunne 2-5

2011-02-03

Genom kvällens förlust halkade GIK ned under kvalstrecket, men serien är jämn och redan på söndag kväll kan de vara med i leken om en kvalplats till allsvenskan igen.

- Vad som talar för oss är våra bra resultat på bortaplan under grundserien, säger GIK:s andretränare Oskar Andersson.
- Munkfors ska vi bara ta, och nuvarande serieledaren besegrade vi på bortaplan före jul, fortsätter han.
 
GIK började stabilt, styrkta av det fina resultatet mot Mjölby senast, och Viktor Johansson gjorde 1-0 efter 4.01 assisterad av Jonas Lönn och Ewe Svantesson. Laget hade ett bra grepp om matchen, även om hade kunnat producera mer framåt. Gästernas kvittering med knappt en minut kvar av första perioden var inte logisk och kändes inte som ett hot.
I början av andra perioden var det fina spelet från första perioden som bortblåst och när Sunne gjorde 1-2 efter 4.01 tog Conny Magnusson Time Out för att samla ihop laget igen. Men gästerna var på gång och endast 38 sekunder senare gjorde de 1-3. Det skulle bli värre än så, för när GIK drog på sig ett par onödiga utvisningar utökade Sunne ledningen till 1-4. Ewe Svantesson gjorde 2-4 med assistans av Emil ”89” Andersson, spelet fungerade bättre och hoppet tändes.
2-5 till Sunne i början av tredje perioden borde ha inneburit att matchen var avgjord. Sunne spelade på resultat, men Conny Magnusson hade ändrat i femmorna och GIK presterade under perioden återigen ett tidvis riktigt bra spel. Men ishockey går ut på att göra mål och laget fick inte riktigt till avsluten.
 
- Nu vet vi vad vi måste jobba på, suckar Oskar Andersson. I nästa andetag säger han självsäkert:
- Vi vinner resten av matcherna!
Allmänhetens åkning på söndag

Allmänhetens åkning på söndag


Under söndagen 31/8 är det allmänhetens åkning kl 12.00-17.00
» Läs mer
Stadshotellet Cup i Mariestad

Stadshotellet Cup i Mariestad


I helgen spelar A-laget en träningscup i Mariestad, första matchen är imorgon kl 16.00. Kom till dit och stötta grabbarna, hoppas vi ses!!
» Läs mer
IK Gauthiods enkronasmatch

IK Gauthiods enkronasmatch


Ställ upp mangrant på lördag klockan 15.00. Hjälper vi dem så hjälper de oss!
» Läs mer
GIK-Hanhals 3-0

GIK-Hanhals 3-0


Det var en typisk träningsmatch. Utan att övertyga vann GIK med klara 3-0. Målvakten Robin Andersson är nöjd, inte bara för att han höll nollan.
» Läs mer
» Nyhetsarkiv Linje
Åse och Viste härads Sparbank Axima Emil Lundgren AB Hemköp Inges Bil AB
Länsförsäkringar Skaraborg Linjemontage i Grästorp AB Sparlunds buss och taxi Vinninga cement AB
Entos allt för din hemsida