GIK-Tranås 3-2

2012-01-22

Jämfört med fredagens match saknades Lars Andersson, Johan Holmgren och Ted Jokiniemi. Ett avbräck, även om Emil "89" Andersson var tillbaks i laget och Jonas Lönn spelade från start. Ändå gjorde GIK ännu en riktigt bra insats.

Första perioden påminde en hel del om alltför många matcher i grundserien - fast tvärt om. Tranås pressade hela perioden, GIK spelade snålt och effektivt och förvaltade sina chanser bättre. Efter ett par fina kontringar var det Viktor Jörnevik som startade målproduktionen genom att göra 1-0 i PP. Carl-Johan Halldin hade en jättechans att göra 2-0 med fyra minuter kvar av perioden. Resten av perioden tillhörde i princip Tranås, som dock inte lyckades göra mål.

Andra perioden fick en riktig smakstart när nykomlingen Oskar Aderum gjorde 2-0 innan en minut var förbi. Drygt fyra minuter fick GIK spela i numerärt underläge i fem minuter, vilket de klarade med ett nödrop. Att ett lag är väldigt känsligt när det precis har klarat en svår period visade sig när Tranås strax därefter gjorde 2-1 och det åter var nerv i matchen. GIK malde och Niklas Norins vackra mål till 3-1 vid 16:47 var kanske inte rättvist om man ser till matchbilden, men en triumf för det nya GIK:s okonstlade och effektiva spel.

Sista perioden var en riktig pärs för alla GIK-fans. Förutom ett par kontringar ägde Tranås perioden och när de gjorde 3-2 efter sju minuter var det åtskilliga som befarade en poängförlust. GIK höll nerverna i styr och red ut stormen för att ta ytterligare en arbetsseger.

- Vi gjorde en riktigt bra laginsats, och det triggar mig, säger grovjobbaren Wiktor Adolfsson-Hedlund blygsamt efter att ha fått pris som matchens lirare i GIK.
- Varför vi vann? Helheten.

Det bistra skadeläget har gjort att en del spelare har fått mer istid och förvaltat förtroendet väl.
- Vi har hittat varandra i vår femma, och är särskilt nöjda med spelet i Powerplay, säger Viktor Jörnevik och Niklas Norin i mun varandra.
- Klart att det är roligt att vinna. Hela laget har rätt inställning nu.  

Öppet hus

Öppet hus


Fredagen den 15 Augusti har vi öppet hus med visning
av A- och juniorlagens omklädningsrum och allt annat som behövs för att verksamheten ska fungera.
» Läs mer
Från Gotland till Grästorp, med några stopp på vägen

Från Gotland till Grästorp, med några stopp på vägen


Sist att ansluta till truppen är Oscar Björkander, back med rötterna på Gotland, som senaste säsongen representerade IFK Tumba. Bland övriga meriter kan nämnas en säsong hos Missoula Maulers i AWHL.
» Läs mer
En stor stark

En stor stark


I Linus Ljung får GIK en typisk defensiv back, som tidigare har fått mycket istid i boxplay.
» Läs mer
Johan i Dammen kör vidare

Johan i Dammen kör vidare


Nu har även Johan Andersson bestämt sig för en fortsättning i hjärteklubben.
» Läs mer
» Nyhetsarkiv Linje
Åse och Viste härads Sparbank Axima Emil Lundgren AB Hemköp Inges Bil AB
Länsförsäkringar Skaraborg Linjemontage i Grästorp AB Sparlunds buss och taxi Vinninga cement AB
Entos allt för din hemsida