GIK-Tranås 3-2

2012-01-22

Jämfört med fredagens match saknades Lars Andersson, Johan Holmgren och Ted Jokiniemi. Ett avbräck, även om Emil "89" Andersson var tillbaks i laget och Jonas Lönn spelade från start. Ändå gjorde GIK ännu en riktigt bra insats.

Första perioden påminde en hel del om alltför många matcher i grundserien - fast tvärt om. Tranås pressade hela perioden, GIK spelade snålt och effektivt och förvaltade sina chanser bättre. Efter ett par fina kontringar var det Viktor Jörnevik som startade målproduktionen genom att göra 1-0 i PP. Carl-Johan Halldin hade en jättechans att göra 2-0 med fyra minuter kvar av perioden. Resten av perioden tillhörde i princip Tranås, som dock inte lyckades göra mål.

Andra perioden fick en riktig smakstart när nykomlingen Oskar Aderum gjorde 2-0 innan en minut var förbi. Drygt fyra minuter fick GIK spela i numerärt underläge i fem minuter, vilket de klarade med ett nödrop. Att ett lag är väldigt känsligt när det precis har klarat en svår period visade sig när Tranås strax därefter gjorde 2-1 och det åter var nerv i matchen. GIK malde och Niklas Norins vackra mål till 3-1 vid 16:47 var kanske inte rättvist om man ser till matchbilden, men en triumf för det nya GIK:s okonstlade och effektiva spel.

Sista perioden var en riktig pärs för alla GIK-fans. Förutom ett par kontringar ägde Tranås perioden och när de gjorde 3-2 efter sju minuter var det åtskilliga som befarade en poängförlust. GIK höll nerverna i styr och red ut stormen för att ta ytterligare en arbetsseger.

- Vi gjorde en riktigt bra laginsats, och det triggar mig, säger grovjobbaren Wiktor Adolfsson-Hedlund blygsamt efter att ha fått pris som matchens lirare i GIK.
- Varför vi vann? Helheten.

Det bistra skadeläget har gjort att en del spelare har fått mer istid och förvaltat förtroendet väl.
- Vi har hittat varandra i vår femma, och är särskilt nöjda med spelet i Powerplay, säger Viktor Jörnevik och Niklas Norin i mun varandra.
- Klart att det är roligt att vinna. Hela laget har rätt inställning nu.  

Kansliet är stängt

Kansliet är stängt


Kansliet är stängt tillsvidare (pga sjukdom).
» Läs mer
Allmänhetens åkning på söndag

Allmänhetens åkning på söndag


Under söndagen 31/8 är det allmänhetens åkning kl 12.00-17.00
» Läs mer
Stadshotellet Cup i Mariestad

Stadshotellet Cup i Mariestad


I helgen spelar A-laget en träningscup i Mariestad, första matchen är imorgon kl 16.00. Kom till dit och stötta grabbarna, hoppas vi ses!!
» Läs mer
IK Gauthiods enkronasmatch

IK Gauthiods enkronasmatch


Ställ upp mangrant på lördag klockan 15.00. Hjälper vi dem så hjälper de oss!
» Läs mer
» Nyhetsarkiv Linje
Åse och Viste härads Sparbank Axima Emil Lundgren AB Hemköp Inges Bil AB
Länsförsäkringar Skaraborg Linjemontage i Grästorp AB Sparlunds buss och taxi Vinninga cement AB
Entos allt för din hemsida