Kostföreläsning för Ungdomslagen

2011-09-26

I tisdags kväll var det kostföreläsning i Golfmotellet, föreläsningen riktade sig till GIK:s  96-99:or, både föräldrar och spelare var inbjudna.
- Att föräldrar deltar och tar till sig informationen är viktig, det är ju de som står för matlagningen hemma och därför var denna föreläsning obligatorisk för minst en förälder per spelare, säger Karin Dahlén från Ungdomssektionen.

Föreläsare var Pernilla Larsson, leg. dietist och även fotbollsdomare på elitnivå. Föreläsningen sker i samarbete med SISU, och kostnaden för denna föreläsning tas från den resurs som vi tjänar in via våra lärgrupper som våra lag och sektioner bedriver under året.
Pernilla tog bl.a. upp hur kroppen fungerar när den rör på sig, hur maten fungerar i kroppen, varför ska man som idrottare äta rätt, när och hur många gånger per dag man ska man äta osv.
Spelare och föräldrar fick tips och råd om hur och vad man ska äta för att på bästa sätt för att få ut det mesta av kroppen.

- Det var verkligen en matnyttig föreläsning, det var bra att vi föräldrar var inbjudna så att både barn och föräldrar hör samma sak, säger Jeanette Johansson mamma till Carl-Philip i 96:orna.

Mer om Pernilla hittar du på www.dietoteket.se
 

Årsfesten blir av - på Värdshuset

Årsfesten blir av - på Värdshuset


Nu kör vi årsfesten, fast på Värdshuset
» Läs mer
Markus "Mackan 96" Andersson är klar för 2014/15

Markus "Mackan 96" Andersson är klar för 2014/15


Fyllda arton år är han mogen att satsa fullt ut på A-laget
» Läs mer
En småländsk västgöte (?) blir kvar

En småländsk västgöte (?) blir kvar


Liksom sina lagkamrater är backen Jakob Bertilsson besviken över nedflyttningen till division II, men han trivs i Grästorp och laget och har bestämt sig för att stanna säsongen 2014/2015.
» Läs mer
Vi får se #4 även nästa säsomg!

Vi får se #4 även nästa säsomg!


Lars Andersson kör vidare i GIK även kommande säsong trots att det blev div 2.
» Läs mer
» Nyhetsarkiv Linje
Åse och Viste härads Sparbank Axima Emil Lundgren AB Hemköp Inges Bil AB
Länsförsäkringar Skaraborg Linjemontage i Grästorp AB Sparlunds buss och taxi Vinninga cement AB
Entos allt för din hemsida