Kostföreläsning för Ungdomslagen

2011-09-26

I tisdags kväll var det kostföreläsning i Golfmotellet, föreläsningen riktade sig till GIK:s  96-99:or, både föräldrar och spelare var inbjudna.
- Att föräldrar deltar och tar till sig informationen är viktig, det är ju de som står för matlagningen hemma och därför var denna föreläsning obligatorisk för minst en förälder per spelare, säger Karin Dahlén från Ungdomssektionen.

Föreläsare var Pernilla Larsson, leg. dietist och även fotbollsdomare på elitnivå. Föreläsningen sker i samarbete med SISU, och kostnaden för denna föreläsning tas från den resurs som vi tjänar in via våra lärgrupper som våra lag och sektioner bedriver under året.
Pernilla tog bl.a. upp hur kroppen fungerar när den rör på sig, hur maten fungerar i kroppen, varför ska man som idrottare äta rätt, när och hur många gånger per dag man ska man äta osv.
Spelare och föräldrar fick tips och råd om hur och vad man ska äta för att på bästa sätt för att få ut det mesta av kroppen.

- Det var verkligen en matnyttig föreläsning, det var bra att vi föräldrar var inbjudna så att både barn och föräldrar hör samma sak, säger Jeanette Johansson mamma till Carl-Philip i 96:orna.

Mer om Pernilla hittar du på www.dietoteket.se
 

GIK-Hanhals 3-0

GIK-Hanhals 3-0


Det var en typisk träningsmatch. Utan att övertyga vann GIK med klara 3-0. Målvakten Robin Andersson är nöjd, inte bara för att han höll nollan.
» Läs mer
Testa hockey på lördag

Testa hockey på lördag


På lördag är det dags för #moveit's stora aktivtetsdag. Grästorps IK har aktivteter både i och utanför ishallen. Vi hoppas många barn besöker oss!
» Läs mer
Matchdax

Matchdax


I morgon spelar GIK sin första träningsmatch hemma kl. 19.00

» Läs mer
Det blev succé!

Det blev succé!


GIK J18 vann Axima Cup på hemmaplan och Peter Johansson kan inte vara annat än nöjd.
» Läs mer
» Nyhetsarkiv Linje
Åse och Viste härads Sparbank Axima Emil Lundgren AB Hemköp Inges Bil AB
Länsförsäkringar Skaraborg Linjemontage i Grästorp AB Sparlunds buss och taxi Vinninga cement AB
Entos allt för din hemsida