Säsongskrönika, Kjell Andersson

2011-02-28

Så var då tävlingssäsongen för GIK A lag över. Ulagen, Dam och J 18 spelar dock vidare ett tag till.

För snart ett år sedan blev GIK klara för div ett efter att ha vunnit grundserien överlägset. Då började arbetet med hallen som pågick i stort sett fram till seriestart. Vid sidan av detta byggde vi upp ett lag som vi trodde skulle klara ett nytt kontrakt i ettan. Christer och Alexander Larsson drog tidigt igång försäsongsträningen. Aktiviteten var enorm i hallen. Conny Magnusson engagerades som tränare. I augusti gick vi på is och på första ispasset presenterade vi truppen och RedHearts var där och hälsade alla välkomna till en ny säsong.

 Efter några träningar och matcher frågade jag Conny vad han tyckte om truppen. Skulle vi inte klara kontraktet beror det inte på att vi är dåligt försäsongstränade. Det kan bröderna ta åt sig. Dom kommer att köra samma koncept inför kommande säsong men kanske snäppa till det ännu lite mer.

Många trodde inte att vi skulle ha en chans i ettan utan få respass ner i tvåan direkt, men om vi fick en bra start och inte skador på våra nyckelspelare så var jag aldrig orolig med ett sånt gäng. Sa till och med att första målet var att hänga kvar utan kval. Att vi skulle skaka Bois och Skövde i några matcher, samt att vi skulle nosa på allettanplatsen.

 Till att börja med flöt det på bra. Inte mycket skador. Conny spelade med 4 femmor nästan konstant. Vi hade gott om folk, så det började bli en del som inte fick så mycket speltid som krävs för att utvecklas. På grund av detta lånades Jakob Wulcan ut till Frölunda junior, broder Johan spelade ett antal matcher i VHC ochJonas Krantz började i Skara vid juletid.

 Efter 12 träningsmatcher och 27 seriematcher till jul så var det dags för vila. Vi blev femma i grundserien och fick 8 bonuspoäng till fortsättningsserien. I december började det märkas att vi blev slitna. V iktor A/H hade skadat sin fot redan den tredje seriematchen hemma mot Skövde. Han kämpade på men åkte på den ena småskadan efter den andra. Roman började få problem med ett knä och kunde inte gå för fullt. Både Melker och Pierre fick skador och kunde inte spela ut för fullt. Lars åkte på en hjärnskaning och blev borta några matcher.

Jag trodde väl först att uppehållet skulle fixa till det mesta med bra träning och inga matcher på ett tag. Visade sig dock att på grund av att vissa var skadade och en del slitna av de 39 matcherna blev träningarna kanske inte riktigt på topp. Vi spelade en träningsmatch mot Gislaved där jag började bli lite orolig föromstarten. Övergångar hit och dit, lämnar någon spelare???? Är det någon ny på väg in????? Här tappade vi lite fokus.

Omstarten blev inte vad vi hoppats på. Första delen av fortsättningserien blev jobbig. Kompy bröt fingret, Lars skadade både axel och fot, Roman spelade hårttejpad men tack vare våra 8 bonuspoäng var vi ändå med i toppen men ändå inte långt från botten. Sunne hemma var inte bra. Truppen tog ett snack. Därefter segrar borta mot Munkfors och Tranås. I matchen mot Tranås skadade Pettersson knät och kunde inte vara med i den avslutande hemmamatchen. Onsdagen den 16 februari kontraktet klart efter seger mot Skåre hemma efter en formidabel första period.

Att hockeyn lyckas få till att det alltid finns något att spela för kan bekräftas av följande. När vi går ut i sista perioden i näst sista matchen för hela säsongen så kan vi faktiskt ”teoretiskt” spela i allsvenskan kommande säsong. Då hade Mjölby varit tvungna att vinna mot Tranås. Förlust för Mjölby med 3 – 2. Hade vi sedan slagit Mjölby i sista matchen hade vi gått till allsvenskt playoff och alltså teoretiskt kunnat spelat i en högre serie dock efter lång väg. Vi kunde också blivit div 2 lag om Skåre hade vänt och vi hade blivit inblandat i ett kval neråt mot hungriga div 2 lag.

Nu blev det div ETT spel även nästa säsong i Åse o Viste Arena.

Då tittar vi backspegeln några dagar till och njuter av några höjdarmatcher vi gjorde under säsongen. Mariestad hemma, första perioden hemma mot Hästen i första matchen mot dom samt båda gångerna vi spelat borta mot Tranås är mina största matchminnen från säsong 10 / 11.

Tack alla som jobbat för oss och som följt oss i år det har triggat spelarna, det kan jag lova.

 

Kjell Andersson

Sanningens minut närmar sig

Sanningens minut närmar sig


6-5 i baken mot ett lag från norska högsta ligan borde väl vara ett godkänt resultat? Minerna i ÅVA i går kväll talade ett annat språk.
» Läs mer
Otto - en räddare i dubbel betydelse

Otto - en räddare i dubbel betydelse


Otto Nordgren, med Olofström som senaste klubbadress kommer som räddaren i nöden när Robin och Robin är skadade.
» Läs mer
Årets TV-puckare

Årets TV-puckare


William Haag och David Lundmark ser fram mot kommande spel i TV-pucken och har laddat hela våren/sommaren för detta.
» Läs mer
Fina cuphelger av J18

Fina cuphelger av J18


Gik´s J-18 har spelat 12 matcher på 8 dagar .
» Läs mer
» Nyhetsarkiv Linje
Åse och Viste härads Sparbank Axima Emil Lundgren AB Hemköp Inges Bil AB
Länsförsäkringar Skaraborg Linjemontage i Grästorp AB Sparlunds buss och taxi Vinninga cement AB
Entos allt för din hemsida